Om du studerar på heltid och har minst 6 km mellan din bostad och din skola kan du ansöka om elevresa.

Ansök om elevresa

Du behöver ansöka om busskort/reseersättning inför varje läsår. Sista ansökningsdag för dig som börjar i årskurs 2 eller 3 är 31 maj. Du som börjar i årskurs 1 ska lämna in din ansökan senast 31 juli.

Så här ansöker du (gavle.se) →

Karttjänst: räkna ut avståndet mellan din bostad och skolan →

Om din ansökan beviljas får du i första hand ett busskort och i andra hand kontant ersättning. Busskorten gäller vardagar mellan kl 04.00-18.00.

Beställ nytt busskort

Du kan beställa ett nytt busskort genom att kontakta expeditionen. Om du själv tappat bort eller skadat busskortet kostar ett nytt busskort 150 kronor.

Mer information om busskort och reseerättning hittar du på gavle.se →