Vi erbjuder utbildning i en kreativ och trygg arbetsmiljö med välutbildade och engagerade lärare. Borgarskolan har tre yrkesprogram, tre högskoleförberedande program samt språkintroduktion för elever som är nyanlända till Sverige.

Förutom de program vi erbjuder skapar vi också möjligheter för entreprenörskap, idrott och kommunikation.

Entreprenörskap

Vi jobbar mycket och framgångsrikt med Ung Företagsamhet och med många andra projekt där du får utveckla din kreativa och företagsamma sida.

Idrott

Vi hjälper elitsatsande idrottare att kombinera sin träning med framgångsrika studier.Vi har Nationell Idrottsutbildning (NIU) inom fotboll, ishockey, golf och friidrott.  Vi skapar även möjligheter till idrott på skoltid inom en hel rad idrotter på lokal nivå (LIU).

Kommunikation

Vi lägger stor vikt på kommunikation. Alltifrån hur vi jobbar strategiskt med att stärka språkmedvetenheten till våra två olika medieinriktningar där eleverna lär sig att kommunicera inom de journalistiska och grafiska områdena.

Högskolebehörighet på alla program

Från och med hösten 2017 kommer alla våra program ge behörighet till högskola och universitet. Det innebär att du får högskolebehörighet om du väljer något av våra yrkesprogram.