Internationella kontakter är viktigt och därför erbjuder vi dig som elev att delta i olika utbytesprogram med flera europeiska länder. Utbytet ger dig möjlighet att använda dina språkkunskaper, träffa nya människor och ta del av ett annat lands kultur.

Elevutbyte med Tyskland

Borgarskolan har sedan länge ett elevutbyte med Magnus-Gottfried-Lichtwer-Gymnasium  Wurzen. Wurzen ligger i Sachsen nära Leipzig. Varannat år kommer elever från Tyskland till oss och varannat år åker vi dit.

Syftet med utbytet är att öka förståelsen mellan olika länder, bekanta oss med kulturen i ett annat land, hur man lever och tänker. På ett naturligt sätt tränar vi också våra kunskaper i tyska och engelska.

Utbytesprogram med Nederländerna

Du har möjlighet till en erfarenhet för livet genom att delta i utbytet med Segbroek College i Haag, Nederländerna.

Vårt utbyte med Segbroek College i Haag innebär att elever och lärare från båda skolorna besöker varandra. Innan eleverna träffas har de kontakt på webben för att lära känna varandra bättre.

Ni som anmäler er att delta i utbytet förväntas att ta emot och ordna boende för er holländska gäst.