Borgarskolan är en skola för mänskliga rättigheter genom vårt samarbete med Amnesty International.

Att vara en skola för mänskliga rättigheter innebär ett långsiktigt arbete för att öka kunskap och engagemang bland elever och lärare om mänskliga rättigheter.

Bland annat har en av Borgis samhällskunskapslärare gått en utbildning genom Amnesty för att få fördjupad kunskap om mänskliga rättigheter. Elever har också valt att starta en Amnesty ungdomsgrupp.

Amnesty International är en internationell organisation som arbetar för mänskliga rättigheter.

Läs mer om vad det innebär att vara skola för mänskliga rättigheter på skola.amnesty.se/skolsamarbeten