Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med handel, administration och kommunikation, en bred sektor med många yrkesutgångar.

Handels- och administrationsprogrammet har två inriktningar

Inriktningen administrativ service

Inriktningen ska ge fördjupade kunskaper för arbete med administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter inom företag och offentlig förvaltning. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel personaladministration och organisation, ekonomi, konferens- och receptionsarbete eller kundservice.

Inriktningen handel och service

Inriktningen ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Entreprenörskap och företagande

Entreprenörskap ska genomsyra alla program och det gäller i allra högsta grad för handel- och administrationsprogrammet. 

Inom servicesektorn handlar mycket om eget företagande men också om förhållningssätt. Du får arbeta praktiskt med entreprenörskap genom hela utbildningen då det integreras i olika sammanhang.

Under andra året på handels- och administrationsprogrammet får du prova på dina kunskaper genom kursen Entreprenörskap och företagande. Det är ett programgemensamt ämne där du får driva eget företag genom Ung företagsamhet.

Det här programmet är ett yrkesprogram där du tar en yrkesexamen.

Nytt från och med höstterminen 2017

Du som börjar på ett yrkesprogram hos oss hösten 2017 kommer att få grundläggande högskolebehörighet. 

Vill du veta mer –  prata med din studie- och yrkesvägledare.

När du söker till ett program i gymnasieskolan så används betygen i ditt slutbetyg från grundskolan för att räkna ut ett meritvärde. 

Här kan du se vilket meritvärde som krävdes för att komma in på gymnasieprogrammen vid antagningen till läsår 2018/2019:

Meritvärde för antagningen till läsår 2018/2019 (pdf)

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?